Sajtóközlemény: orvosi rendelő felújítása Nógrádsápon 

Nógrádsáp Község Önkormányzata sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-4.1.1-15 kódszámú Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésetárgyú felhívásra.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat - 100%-os intenzitás mellett – bruttó 43,70millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00002 azonosító számú pályázat keretében.

 

A projekt keretében Nógrádsáp községben a meglévő egészségházban a szolgáltatás, rendelők felújítása történt meg a kiszolgáló helyiségekkel, valamint az épületben található szolgálati lakás felújítását végezte el a kedvezményezett.

A fejlesztés tartalmazott eszközbeszerzést a működés biztosítása érdekében, megújuló energiatermelésre alkalmas eszközt, valamint a rendelőhöz tartozó ingatlan területén parkoló és akadálymentes parkolóhely kialakítása c. tevékenységeket is. Fontos volt a megvalósítás során a meglévő épület felújítása, akadálymentes megközelíthetőségének biztosítása, mely nem csak az idős koruk miatt mozgásukban korlátozottakat érinti, hanem a babakocsival érkező kismamákat, akiknek szintén kihívást jelenthetnek a lépcsők, szűk bejáratok. A külső tér- udvar rendezése szintén része volt a projektnek.

A fejlesztés során közvetlen cél volt az egészségügyi szolgáltatás javítása, megújítása, jogszabályi követelményeknek és lakossági (igénybe vevői) elvárásoknak való megfeleltetése, az épület felújításával a költséghatékony működés, illetve már a beruházás során előtérbe kerülő szempont a költséghatékonyság: már a tervezés során figyelembe vételre került, a fenntartható, gazdaságos beruházás, ennek érdekében tartós, minőségi anyagok kerültek beépítésre.

A Széchenyi2020 program keretében megvalósuló beruházás célja összefoglalóana megfelelő infrastrukturális adottságokkal rendelkező egészségügyi intézmény szolgáltatásaihoz való hozzáférés javítása, valamint az egészségügyi alapellátó rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, mely által elérhető a helyi lakosság életminőségének javítása, munkaképesség fokozása, település vonzó- illetve népességmegtartó képességének erősítése, így a település fenntarthatósága.

A projektnek köszönhetően4 db egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatás újult meg.

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-35 380-936

polghiv@nogradsap.axelero.net