Pályázatok / Épületenergetikai beruházás Nógrádsáp községben

Épületenergetikai beruházás Nógrádsáp községbenÉpületenergetikai beruházás Nógrádsáp községben

2017. május 01.-jén történt támogatói döntés alapján a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00008 számú pályázatban vállalt tevékenységek eredményeként megvalósuló fejlesztés 57,5 millió forint európai uniós támogatással jött létre.

 

A kedvezményezett a községi óvoda energetikai rendszerének korszerűsítését valósította meg a támogatás összegéből. Az Önkormányzat fejlesztés közvetlencéljául tűzte ki az érintett épületben dolgozók és gyermekek mindennapi környezetének javítását.A beavatkozások keretében az átalakított épület teljes külső homlokzata új hőszigetelést kapott, az összes nyílászáró kicserélésre került, a régiek helyére modern, hőszigetelt műanyag ablakok és ajtók kerültek. Az épület fűtéséről ezentúl egy új kondenzációs gázkazán gondoskodik, mely a használati melegvizet is elő tudja állítani.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló, 100%-os támogatási intenzitású beruházás nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, ezáltal a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás részét képezi.

 

Az új épület átadása 2018.10.31.


« Vissza az előző oldalra!

Nógrádsáp Község Önkormányzata - Magyar